Hozzávalók:
80 dkg lecsópaprika
2 db csípős hegyes paprika
2 db chili
35 dkg paradicsom
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
30 dkg sajttal töltött virsli
3 db nagyobb krumpli
őrölt csípős piros paprika
őrölt fekete bors
disznózsír
2 db újhagyma zöldjével

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom.
A hagymákat aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A krumplit kockára vágom.
Serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a szalonnát, megpirítom. Hozzáadom a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot. Fűszerezem. Együtt párolom. Addig főzöm, míg minden csaknem puha.
Közben felvágom a virslit, a lecsóhoz adom. Felszeletelem az újhagymát, rászórom a lecsóra..
Néhány perc után tálalok, kenyérrel fogyasztom.

Megjegyzés:
A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.