Hozzávalók:
2 db TV-paprika
4 db paradicsom
2 db chili
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg csípős kolbász
10 dkg rizs
1 db tojás
őrölt fekete bors
őrölt csípős pirospaprika
2 dl paradicsomlé
1 dl víz
1 db marhahúsleves kocka
1 gerezd fokhagyma
2 db nagyobb krumpli
1 dl tejföl
petrezselyemlevél

Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, kockára vágom. A chilit felszeletelem.
A hagymáka aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Ráteszem az összevagdalt kolbászt.
A paprikát és a paradicsomot megskalpolom. A paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kikanalazom.
Egy keverőtálba teszem a hagymát, a kolbászt, a chilit. Hozzáadom a rizst, ráütöm a tojást, fűszerezem. Összekeverem, a masszát a paprikákba és a paradicsomokba töltöm. Beteszem egy serpenyőbe.
Melléteszem az aprított chilit és fokhagymát, valamint a krumplikat. Ráöntöm a paradicsomlevet, s a vizet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Fedő alatt közepes hőn 30 percig főzöm.
Tálaláskor szedek a tányérba mindenből, kanalazok rá tejfölt, s egy petrezselymet rakok a tetejére.

Megjegyzés:
Nem teljesen hagyományos töltött paprika.