Hozzávalók:
1db vöröshagyma
olaj
fűszerpaprika
3db sárgarépa
fél kígyóuborka
2db paradicsom
1db újhagyma
bors
római kömény

Elkészítés:
Pörköltalapot készítünk: olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával , megkavarjuk és felöntjük egy kis vízzel. Zsírjára pirítjuk.
Beletesszük a karikákra vágott sárgarépát és egy pici vizet öntünk hozzá. Fedő alatt pároljuk félpuhára.
Hozzáadjuk a negyedekre vágott uborkaszeleteket és az apróra vágott paradicsomot, a karikára vágott újhagymával. Megsózzuk, borsozzuk, hintünk rá egy kis római köményt (és akár zöldfűszereket) Fedő alatt puhára pároljuk, majd levéve a fedőt egy kicsit elpárologtatjuk a vizet, hogy szószos állagú legyen.

Megjegyzés:
Tálalható bulgurral, rizzsel, de akár tésztával is. Díszítésnek tehetünk rá mozzarellagolyókat és friss bazsalikomlevelet.