A Fidesz szerint egyedül a rendpárti bevándorláspolitika védheti meg Magyarországot.
A kormánypárti frakció ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Szelényi Zsuzsanna, az Együtt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő hétfőn azt mondta: a kormány elvesztette az irányítást a migránsok ügyének kezelésében.

A Fidesz képviselőcsoportja közleményében ezt kommentálva azt írta: "a bevándorláspárti Bajnai-párttal szemben azt gondoljuk, hogy Magyarország nem képes a bevándorlók százezres tömegeinek ellátására, mert ez a magyar emberek biztonságát, megélhetését, egészségét fenyegetné".

A kormánypárt szerint Brüsszel nem kínál megoldást, így Magyarországnak meg kell védenie saját és az Európai Unió határait.

Ennek érdekében építik a határzárat, erősítik a határőrizetet - közölték, jelezve, a Fidesz rendkívüli parlamenti ülést is kezdeményezett, hogy mielőbb szigoríthassák a büntető törvénykönyvet. Így a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása letöltendő börtönbüntetéssel lenne szankcionálható, valamint gyors és kemény büntetés sújtaná az embercsempészeket is.

Hozzátették továbbá, sürgetik az EU új bevándorláspolitikáját, és készen állnak arra, hogy részt vegyenek annak kidolgozásában.

Forrás: MTI