Ha már imádjuk a kerek vaníliás töltelékű kakaós Oreo kekszet, akkor tegyük még élvezetesebbé a dolgot, és készítsünk tortát belőle, selymesen finom, és hűsítő sajttortát.


Azt hiszem szinte mindenki ismeri kerek e világon az Oreo kekszet, a kis karikák sikere töretlen, olyannyira, hogy egyre érdekesebb és változatosabb recepteket találhatunk az interneten, amelynek természetesen egyik alapja az Oreo keksz. Bevallom az egyik nagy kedvencem az Oreo-s fagyi, de számos más finomság készíthető a társításával.

Ma egy elképesztően finom desszertet mutatunk meg, ami az egész család kedvence lehet.

Hozzávalók:

– 10–12 Oreo kekszkarika
– 2 evőkanál olvasztott vaj
– 100 gramm szobahőmérsékletű krémsajt
– 3 evőkanál porcukor
– ¼ kiskanál vanília esszencia
– 250 ml hideg tejszín

Elkészítés

Egy edénybe tegyünk 8 kekszkarikát, zúzzuk jó finom porrá. Adjuk hozzá a két evőkanál olvasztott vajat, majd ezt alaposan dolgozzuk össze. Ez lesz a torta alapja, amelyet egy tortasütő formába kell helyezni, és megnyomkodni, hogy simuljon annak aljára.

Egy másik edénybe tegyük bele a tejszínt. Egy robotgép segítségével verjük habbá. Egy szintén külön edénybe tegyük bele a krémsajtot, mehet hozzá a porcukor, a vanília esszencia, a robotgéppel alaposan keverjük össze a hozzávalókat.

Ha ez kész, adjuk ehhez hozzá a felvert tejszínt, és keverjük össze. A maradék kekszkarikákat törjük kisebb-nagyobb darabkákra. Tegyük bele a krémsajtot töltelékbe, egy spatulával keverjük el. Az egészet már csak rá kell tenni a keksz alapra, kis simítás, és a tetejére az összetört kekszdarabkák kell még felkerüljenek. A finom tortát tegyük be 1–2 órára a hűtőbe. Az ízélmény leírhatatlan.