A melegben nem vágyunk nehéz ételekre, ízekre annál inkább – ez az ősi olasz recept ezt a problémát oldja meg.

Toszkán kenyérsaláta, avagy Panzanella

Hozzávalók 4 személyre:
fél kg szikkadt kenyér
fél kg paradicsom
1 kígyó uborka, vagy 4 salátauborka
2 fej lilahagyma
só, bors, balzsamecet
olívaolaj
friss bazsalikom

Elkészítése: A kenyeret vágd szeletekre és áztasd vízbe kb. 20 percre. Ha megpuhult, csavard ki belőle a vizet teljesen. Helyezd salátástálba. A paradicsomot és az uborkát vágd kockákra, a lila hagymát szeleteld fel egészen vékonyra. Add a zöldségeket a kenyérhez. Sózd, borsozd, majd locsold meg bőven balzsamecettel, és egy kevés olívaolajjal. Hűtsd be minimum egy órára. Tálaláskor tépkedd a bazsalikomleveleket a tetejére. Egy pohár könnyű, száraz fehérborral igazi felfrissülés!

Forrás: otvenentul.hu