Vízvezeték-rekonstrukció kezdődik a főváros XI. kerületében hétfőn, a forgalmi rend változásával járó munkálatok várhatóan október 30-ig tartanak.

(MTI) - A Fővárosi Vízművek pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a munkálatok a Kelenhegyi út - Mányoki út - Orlay utca - Bartók Béla út - Csíky utca - Budafoki út és a Műegyetem területét érintik. A felújítás alatt a vízszolgáltatás zavartalan lesz.

A beruházásban 900 méter hosszan megújul egy 1000 milliméter és egy 200 milliméter átmérőjű vezeték.

A közlemény szerint jelentősebb forgalomkorlátozás a Bartók Béla út és Budafoki út kereszteződésében várható nyáron. Ezen az útszakaszon az autósok, valamint a közösségi közlekedést igénybe vevők megnövekedett menetidőre számíthatnak.

A többi utcában a kivitelezés ideje alatt ideiglenes útlezárásokkal kell számolni - közölte a társaság, hozzátéve, hogy az ott lakók, valamint a megkülönböztető jelzéssel ellátott gépjárművek behajtását ebben az időszakban is biztosítani fogják.

A forgalmi rend változásával kapcsolatos információkról a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatja a közlekedőket, a beruházás ütemezésével kapcsolatos tudnivalók pedig a www.vizmuvek.hu honlapon szerepelnek.