Reggelire
Fehérje: Pikáns tojássaláta
Főzzön 2 kemény tojást, csapassa le jól hideg vízzel, majd
pucolja meg. Vágja össze, és finoman keverje össze 2 evőkanálnyi tejföllel,
csipet curryvel és borssal. Szedjen cikkeire egy mandarint, vágja apró kockákra
és keverje a salátához.
vagy
Fehérje: Gyümölcsös túró
Pucoljon meg és vágjon össze, illetve félbe egy kivit és 10
dkg rózsaszínű szőlőt. Vájja ki egy félbevágott narancs húsát is. Valamennyit
forgassa össze 1 pohár joghurttal, teáskanálnyi mézzel és csipet fahéjjal.
vagy
Fehérje: Hústál
Tegyen egy fatálra 5 dkg hajszálvékonyra vágott füstölt
sonkát, 1 felszeletelt kemény tojást, 1 nagyobb csemegeuborkát és 3-4 szem
koktélparadicsomot.
Tízóraira/uzsonnára
Fehérje: Currys túró
Vágjon össze ½ csokor snidlinget, pucoljon meg 1 mandarint,
szedje cikkeire és kockázza fel. Forgassa össze 10 dkg natúr túrókrémmel, kevés
sóval, borssal és csipet curryvel.
vagy
Fehérje: Narancsos turmix
Mixeljen össze 1 dl frissen facsart narancslevet kevés
édesítőszerrel és 1 1/2 dl tejjel.
vagy
Szénhidrát: Sült banán
Hámozzon meg egy kisebb banánt, hosszában vágja félbe, és
egy vékonyan kikent, bevonatos serpenyőben süsse mindkét oldalát aranybarnára.
Ízesítheti pár csepp mézzel és késhegynyi őrölt fahéjjal.
1. nap: Ebéd
Szénhidrát: Mozzarellás tészta
Főzzön ki sós vízben 4 dkg durumtésztát, kockázzon fel egy
fej hagymát. Forrósítson fel teáskanálnyi olajat, párolja meg a hagymát. Közben
vágjon össze 10 dkg sampinyont, szedjen rózsáira 20 dkg brokkolit. Mindkettőt
dobja a serpenyőbe. Öntsön alá 4 evőkanálnyi vizet és 2 teáskanálnyi húslét.
Ízesítse sóval és csipet szerecsendióval. Fedő alatt párolja úgy 10 percig.
Szűrje le a tésztát, és forgassa össze a zöldséggel. Vágjon össze 10 dkg sovány
mozzarellát, szórja a tészta tetejére, és fedje le. 1-2 percig még hagyja a
tűzön, hogy a sajt megolvadjon.
1. nap: Vacsora
Fehérje: Gyümölcsös garnélasaláta
Vágjon félbe egy rózsaszín grépfrútot, és vájja ki a húsát.
Vágjon össze egy szál pórét és két cikóriát. Szűrjön le 15 dkg konzerv
garnélarákot, és forgassa a salátához. Tegyen a tetejére 3 evőkanálnyi light
joghurtos salátadresszinget.
2. nap: Ebéd
Fehérje: Brokkolis pulykamell
Mosson meg 15 dkg pulykamellfilét, és konyhai törlőpapírral
itassa jól le, majd ízesítse sóval, borssal és curryvel. Egy bevonatos
serpenyőt kenjen ki vékonyan olajjal, süsse meg benne a húst, majd vegye ki és
tartsa melegen. Szedjen 25 dkg brokkolit rózsáira, oucoljon meg és vágjon össze
1 fej hagymát. Tegyen a serpenyőbe még egy teáskanálnyi húslét, és fedő alatt
párolja majdnem puhára. Közben vágjon félbe egy narancsot, szedje ki a húsát,
és keverje össze a brokkolival. A pulykasülttel tálalja.
2. nap: Vacsora
Szénhidrát: Gyors krumplileves
Főzzön kockából 3 dl húslevest, keverjen el benne 4
evőkanálnyi krumplipüréport, és forralja fel. Vágjon kockára 5 dekányi nagyon
sovány füstölt sonkát, és tegye a levesbe 2 evőkanálnyi tejföllel együtt.
3. nap: Ebéd
Szénhidrát: Zöldséges rizs wokban
Pároljon meg 4 dkg előfőzött rizst. Vágjon össze 1 fej
hagymát meg 1 gerezd fokhagymát, és evőkanálnyi olajon süsse meg a wokban.
Vágjon finomra 2 szál szárzellert, 1 szál pórét és 25 dkg kínai kelt. Dobja a
leszűrt rizzsel együtt a wokba. Ízesítse 3-4 evőkanálnyi szójaszósszal és őrölt
chilivel. Hagyja összepárolódni úgy 5 percig. Tálaláskor szórja meg a tetejét
vágott szójacsirával.
Tipp: A zöldborsószezon kezdetekor egész zsenge borsót is
tehet bele.
3. nap: Vacsora
Fehérje: Paprikás pulykasaláta
Pucoljon meg és vágjon finom csíkokra egy piros húsú
paprikát, kockázzon fel 10 dkg füstölt pulykamellet. Vájja ki egy félbevágott
narancs húsát, karikázzon fel 1 szál póréhagymát, az egészet forgassa össze egy
kisebb tálba. Készítsen rá dresszinget evőkanálnyi borecetből, sóból, borsból
és teáskanálnyi olívaolajból.
Forrás: noinapozo.hu
0 Megjegyzések