Az étrend kialakításakor nem az a lényeg, hogy mit eszünk, hanem hogy mit mivel kombinálunk egy adott étkezésen belül. Alapvető, hogy a fehérjéhez ne együnk szénhidrátot. A kettő fogyasztása között több órának kell eltelnie.








Reggelire

Fehérje: Pikáns tojássaláta
Főzzön 2 kemény tojást, csapassa le jól hideg vízzel, majd pucolja meg. Vágja össze, és finoman keverje össze 2 evőkanálnyi tejföllel, csipet curryvel és borssal. Szedjen cikkeire egy mandarint, vágja apró kockákra és keverje a salátához.
vagy
Fehérje: Gyümölcsös túró
Pucoljon meg és vágjon össze, illetve félbe egy kivit és 10 dkg rózsaszínű szőlőt. Vájja ki egy félbevágott narancs húsát is. Valamennyit forgassa össze 1 pohár joghurttal, teáskanálnyi mézzel és csipet fahéjjal.
vagy
Fehérje: Hústál
Tegyen egy fatálra 5 dkg hajszálvékonyra vágott füstölt sonkát, 1 felszeletelt kemény tojást, 1 nagyobb csemegeuborkát és 3-4 szem koktélparadicsomot.

Tízóraira/uzsonnára

Fehérje: Currys túró
Vágjon össze ½ csokor snidlinget, pucoljon meg 1 mandarint, szedje cikkeire és kockázza fel. Forgassa össze 10 dkg natúr túrókrémmel, kevés sóval, borssal és csipet curryvel.
vagy
Fehérje: Narancsos turmix
Mixeljen össze 1 dl frissen facsart narancslevet kevés édesítőszerrel és 1 1/2 dl tejjel.
vagy
Szénhidrát: Sült banán
Hámozzon meg egy kisebb banánt, hosszában vágja félbe, és egy vékonyan kikent, bevonatos serpenyőben süsse mindkét oldalát aranybarnára. Ízesítheti pár csepp mézzel és késhegynyi őrölt fahéjjal.

1. nap: Ebéd

Szénhidrát: Mozzarellás tészta
Főzzön ki sós vízben 4 dkg durumtésztát, kockázzon fel egy fej hagymát. Forrósítson fel teáskanálnyi olajat, párolja meg a hagymát. Közben vágjon össze 10 dkg sampinyont, szedjen rózsáira 20 dkg brokkolit. Mindkettőt dobja a serpenyőbe. Öntsön alá 4 evőkanálnyi vizet és 2 teáskanálnyi húslét. Ízesítse sóval és csipet szerecsendióval. Fedő alatt párolja úgy 10 percig. Szűrje le a tésztát, és forgassa össze a zöldséggel. Vágjon össze 10 dkg sovány mozzarellát, szórja a tészta tetejére, és fedje le. 1-2 percig még hagyja a tűzön, hogy a sajt megolvadjon.

1. nap: Vacsora

Fehérje: Gyümölcsös garnélasaláta
Vágjon félbe egy rózsaszín grépfrútot, és vájja ki a húsát. Vágjon össze egy szál pórét és két cikóriát. Szűrjön le 15 dkg konzerv garnélarákot, és forgassa a salátához. Tegyen a tetejére 3 evőkanálnyi light joghurtos salátadresszinget.

2. nap: Ebéd

Fehérje: Brokkolis pulykamell
Mosson meg 15 dkg pulykamellfilét, és konyhai törlőpapírral itassa jól le, majd ízesítse sóval, borssal és curryvel. Egy bevonatos serpenyőt kenjen ki vékonyan olajjal, süsse meg benne a húst, majd vegye ki és tartsa melegen. Szedjen 25 dkg brokkolit rózsáira, oucoljon meg és vágjon össze 1 fej hagymát. Tegyen a serpenyőbe még egy teáskanálnyi húslét, és fedő alatt párolja majdnem puhára. Közben vágjon félbe egy narancsot, szedje ki a húsát, és keverje össze a brokkolival. A pulykasülttel tálalja.

2. nap: Vacsora

Szénhidrát: Gyors krumplileves
Főzzön kockából 3 dl húslevest, keverjen el benne 4 evőkanálnyi krumplipüréport, és forralja fel. Vágjon kockára 5 dekányi nagyon sovány füstölt sonkát, és tegye a levesbe 2 evőkanálnyi tejföllel együtt.

3. nap: Ebéd

Szénhidrát: Zöldséges rizs wokban
Pároljon meg 4 dkg előfőzött rizst. Vágjon össze 1 fej hagymát meg 1 gerezd fokhagymát, és evőkanálnyi olajon süsse meg a wokban. Vágjon finomra 2 szál szárzellert, 1 szál pórét és 25 dkg kínai kelt. Dobja a leszűrt rizzsel együtt a wokba. Ízesítse 3-4 evőkanálnyi szójaszósszal és őrölt chilivel. Hagyja összepárolódni úgy 5 percig. Tálaláskor szórja meg a tetejét vágott szójacsirával.
Tipp: A zöldborsószezon kezdetekor egész zsenge borsót is tehet bele.

3. nap: Vacsora

Fehérje: Paprikás pulykasaláta
Pucoljon meg és vágjon finom csíkokra egy piros húsú paprikát, kockázzon fel 10 dkg füstölt pulykamellet. Vájja ki egy félbevágott narancs húsát, karikázzon fel 1 szál póréhagymát, az egészet forgassa össze egy kisebb tálba. Készítsen rá dresszinget evőkanálnyi borecetből, sóból, borsból és teáskanálnyi olívaolajból.

Forrás: noinapozo.hu