Hozzávalók 4 főre: egy padlizsán, 2 cukkini, egy kaliforniai paprika, egy közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg magozott olajbogyó, 5 dl sűrített paradicsomlé, 1 dl száraz fehérbor, 1 mk provence-i fűszerkeverék

A tésztához: 10 dkg bacon, 12 darab olasz óriás kagylótészta (conchiglie), 2 ek olaj, 15 dkg juhtúró, 3 ek tejföl, 2 csokor kapor, egy nagy golyó mozzarella sajt

A zöldségeket megmossuk, apró kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A bacont kis kockákra daraboljuk. A tésztát éppen puhára, de még tölthető állagúra megfőzzük. Leszűrjük.

Serpenyőben egy evőkanál olajon megpirítjuk a bacont. Papírtörlővel bélelt tálkába szedjük, leitatjuk. A serpenyőt a szalonnazsírral félretesszük.

A túrót a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a bacont és az apróra vágott kaprot, majd frissen őrölt borssal ízesítjük. A kagylótésztákat megtöltjük a túrós töltelékkel.

A kisült szalonna zsírján üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit, a padlizsánt, a paprikát. A zöldségeket átforgatjuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Az olajbogyót félbevágjuk, és a serpenyő tartalmához adjuk. Felöntjük a paradicsomlével és a borral, összekeverjük, a fokhagymával és a fűszerkeverékkel ízesítjük. Gyakori kevergetés mellett készre főzzük.

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Hőálló edényt a maradék olajjal kikenünk, beleöntjük a zöldségeket. Kanálháttal mélyedéseket nyomunk bele, és minden mélyedésbe teszünk egy-egy töltött kagylótésztát. A mozzarellát vékonyan felszeljük, befedjük vele a kagylókat, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

675 kcal/adag

Tipp: 
A kifőtt tésztát ne öblítse le hideg vízzel, ha mártással szeretné tálalni. Így a finom szósz könnyebben rátapad a szálakra. Ha salátába teszi, nem árt neki az öblítés.

A megmaradt tésztát lefagyaszthatja. Tegye nejlonba, szorítsa ki belőle a levegőt, és így rakja a mélyhűtőbe. Ha újra fel szeretné használni, dobja egy-két percre forró vízbe, és szűrje le.

A kifőtt tésztát melegen tarthatja, ha a tésztaszűrőben a főzőedényre akasztja, és alatta vizet forral. A tészta ne érjen a vízbe, csak a gőz melegítse.

Forrás: stop.hu