Az almaecet jótékony hatását és fogyókúrás segítségét már sokan hallottuk, de ezen kívül még számtalan módon alkalmazhatjuk ezt a csodaszert.

Vajon tényleg érdemes otthon tartani egy üveg almaecetet a szekrényben? Vajon hatásos az almaecet a fogyókúra során?

A válasz egyértelműen igen!

Az almaecet nem csak akkor hasznos, ha épp fogyókúrázunk, de számos betegségre és egészségügyi problémára nyújt megoldást.

Nézzük a leggyakoribb betegségek kezelését.

Fejfájás

A fejfájás okait nagyon nehéz kideríteni, mert sok környezeti hatás lehet a kiváltója így pl. idegesség, stressz, vagy épp egy időjárási front is. Ha ismét ránk tör a fejfájás próbáljuk ki az almaecetes inhalálást, vagy dörzsöljük be a halántékunkat almaecettel.

Inhalálás almaecettel:

Egy lábosba öntsük vizet és almaecetet, majd a tűzőn melegítsük fel. Amikor már elég forró és gőzölögni kezd, öntsük, át egy lavórba hajoljunk fölé és a fejünkre tegyünk egy törölközőt, majd jó mélyen lélegezzük be az almaecetes gőzt. Az inhalálás maximum öt percig tartson.

Álmatlanság:

A mai stresszes világban egyre többen szenvednek az álmatlanságtól vagy a kialvatlanságtól. Ez az egész napi munkánkra és hangulatunkra lesz hatással, nehezebben koncentrálunk és ingerültek leszünk. Ez ellen az egyik legjobb gyógymód az almaecetes ivókúra, vagyis minden este keverjünk össze fél csésze mézet, 3 teás kanál almaecettel és 2 dl vízzel majd lefekvés előtt igyuk meg. Az almaecetben található magnézium, kálium és vas nyugtató hatással bír szervezetünkre.

Túlsúly:

A mai kor egyik fő népbetegsége az elhízás. A nők fele szenved ettől és bár mozgás és életmódváltás nélkül nem lehet, csodát várni az almaecet mégis nagy segítség lehet.

Fogyókúrás ital:

A fogyókúra ideje alatt mindennap étkezés előtt igyunk meg egy pohár vizet két kanál almaecettel elkeverve. Aki jól bírja reggel és délbe is ihat egy pohárral.

Az almaecet segíti a zsírok lebontását, gyorsítja az anyagcserét, javítja az emésztést, és csökkenti az éhségérzetet.

Fogíny betegség:

A fogak épsége mindenki számára igen fontos, hiszen a táplálkozás egyik fő szerve. A fogínyvérzés, a fogszuvasodás és más fogbetegségek kezelésére is alkalmas az almaecet. Ha szájöblítést végzünk almaecettel, meggátolja a fogkő kialakulását, és csökkenti a gyulladások és fogszuvasodást is.

Nátha ,megfázás

Itt is segít az almaecet, ha fáj a torkunk nem kapunk levegőt, és náthásak vagyunk,vegyük elő az almaecetet és inhaláljunk vele. Az almaecetes gőz felszabadítja a légutakat, orrunk és tüdőnk is felszabadul. Ha szükséges ismételjük meg többször is a megfázás során.

A kivörösödött orra is hatásos, ebben az esetben keverjünk össze almaecetet kevés mézzel, és egy kevés langyos vízzel, majd mártsunk bele egy vattát és tegyük a kivörösödött orra kb. 5 percig. Ezt ismételjük meg naponta ameddig szükséges.

Az almaecet a fogyókúrán kívül még számtalan betegségre és tünetre hozhat enyhülést, így ahogy nagymamáink is tették mi is használjuk egészségünk megőrzése érdekében az almaecetet.

Forrás: news.noinetcafe.hu