TARTS EGYSZERRE KÉT VASAT A TŰZBE, HOGY IGAZÁN HATÉKONY LEHESSEN A FOGYÓKÚRÁD. HA EGYFORMÁN ERŐSEN KONCENTRÁLSZ AZ EDZÉSRE ÉS A TÁPLÁLKOZÁSRA, AKKOR HATÉKONYABB EREDMÉNYEKET ÉRHETSZ EL, MINTHA AZ EGYIKET ELŐTÉRBE HELYEZNÉD.

A kutatók inaktív embereket vizsgáltak rossz étkezési szokásokkal, és három csoportra osztották őket: az egyik edzésbe fogott, majd diétázott pár hónap múlva; a másik fordítva csinálta; a harmadik pedig egyszerre végezte mindkettőt. Egy év múlva már csak a harmadik csoport volt az, ami még mindig megütötte a szintet a két területen.

Az eredmények megkérdőjeleznek komoly, elterjedt súlyvesztési tippeket, amik inkább csak az egyikre helyezik a hangsúlyt. Az egészséges életmódnak ez a két fontos alapja azonban együttesen kiaknázva segít elkerülni, hogy eleresszük magunkat, Abby C. King, Stanford-i professzor szerint.

A kulcs a sikerhez a lassú, folyamatos változtatás. mondja King. Kezdetnek például használj lépésszámlálót, hogy pontosan tudd mekkora távot tettél meg aznap, és figyelj, hogy elég gyümölcsöt fogyassz (a chipset pedig felejtsd el). Pár hét után már magadnak is fel tudsz állítani különböző terveket, célokat.
zénhidrát, 30% zsír, 20% fehérje), és kellőképpen hidratáld a testedet.


A testmozgás oldala is fontos. A szakirodalmak heti minimum 3-5 edzési alkalmat javasolnak a maximális pulzusod (MHR=220-életkor) 65-75-80%-án, alkalmanként minimum egy órán át. Ha a minél előbbi zsírból való fogyás a célod, akkor két lehetőség közül tudsz választani. Az első az aerob mozgás, amit a legtöbb cilkikus mozgásformával (futás, úszás, kerékpározás, evezés, stb.) el tudsz érni, ekkor a maximális pulzusod 65-80%-án kell mozognod minimum 50-60 percen át. A másik, amikor valamilyen intervall munkát végzel magas intenzitással (MHR 80%+).

A lényeg, hogy a legtöbb nagy izomcsoportodat átmozgasd, ehhez több edzéstervet is mutatunk a magazinban, valamint az elkészült iPhone alkalmazás is segítségedre lehet.

Forrás: menshealth.hu/