Epres tiramisu

Hozzávalók: 50 dkg eper, egy citrom leve, egy tasak vaníliás cukor, 6 evőkanál narancslikőr, 20 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone sajt 2,5 dl natúr vagy epres joghurt, 3 evőkanál porcukor

Az epret előkészítjük, megmossuk, megtisztítjuk.
A citromlevet a vaníliás cukorral felforraljuk, a narancslikőrrel mély tálba öntjük.

A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal megforgatjuk a lében, és kibélelünk vele egy akkora lapos tálat, amelyben egymás mellé elférnek a piskóták.

A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral. A piskótára egy réteg epret szórunk és bevonjuk a krém felével. A maradék piskótát megforgatjuk a likőrös lében, a krémre fektetjük, rászórunk egy réteg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Letakarjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a maradék epret rászórjuk a krémre, és fogyasztható.

Forrás: stop.hu