Hozzávalók: 50 dkg eper, egy citrom leve, egy tasak vaníliás
cukor, 6 evőkanál narancslikőr, 20 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone sajt 2,5
dl natúr vagy epres joghurt, 3 evőkanál porcukor
Az epret előkészítjük, megmossuk, megtisztítjuk.
A citromlevet a vaníliás cukorral felforraljuk, a
narancslikőrrel mély tálba öntjük.
A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal megforgatjuk a
lében, és kibélelünk vele egy akkora lapos tálat, amelyben egymás mellé
elférnek a piskóták.
A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral. A
piskótára egy réteg epret szórunk és bevonjuk a krém felével. A maradék
piskótát megforgatjuk a likőrös lében, a krémre fektetjük, rászórunk egy réteg
epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Letakarjuk, és egy órára hűtőbe
tesszük.
Tálalás előtt a maradék epret rászórjuk a krémre, és
fogyasztható.
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések