Hozzávalók:
- egy marék rizs ( vagy kettő ki mennyit szeretne én két személyre csinálok ennyit )
- 2-3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só ( vagy ételízesítő )
- bors
- víz
- egy kis olaj
Elkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk, és egy kicsi olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel, teszünk bele pirospaprikát, ételízesítőt, borsot. Ezután beleszórjuk a rizst, és addig főzzük, amíg a rizs puha nem lesz.
Tanácsok:
Én szoktam egy kis vizet még utánaönteni, mert a rizs beszívja ugye a levet, nemkell megijedni, egy kis vizet utánaöntünk, és sózzuk borsozzuk ha szeretjük fokhagymásan ( én 4 gerezdet szoktam beleaprítani de a recept szerint elég 2 vagy 3 gerezd ) akkor még mehet fokhagyma is. Ez egy egyszerű vacsora, olcsó könnyen elkészíthető étel és finom is:)