Hozzávalók:
1 maréknyi friss spenótlevél
1 l erőleves (lehet 2 leveskockából is)
2 tojás
2 dl tej
8-10 dkg liszt
2-3 evőkanál olaj
1 csokor snidling
1 maréknyi friss spenótlevél
1 l erőleves (lehet 2 leveskockából is)
2 tojás
2 dl tej
8-10 dkg liszt
2-3 evőkanál olaj
1 csokor snidling
Elkészítés:
A spenótleveleket megmossuk, leszárogatjuk, apróra vágjuk. Ha leveskockát használunk, 1 liter forró vízben feloldjuk. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, finomra aprítjuk.
A spenótleveleket megmossuk, leszárogatjuk, apróra vágjuk. Ha leveskockát használunk, 1 liter forró vízben feloldjuk. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, finomra aprítjuk.
A tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a tejet meg a lisztet, megsózzuk, majd az apróra vagdalt parajlevelet is belekeverjük. Olajjal kikenjük a palacsintasütőt, és a sűrű masszából egymás után a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk. A palacsintákat összecsavarjuk, és fél centi széles csíkokra vágva, a snidlinggel együtt a levesestálba tesszük. Felöntjük a tűzforró erőlevessel és máris tálaljuk
0 Megjegyzések