Hozzávalók:
30dk darált marhahús
7dl marhahúsleves,lehet kockából is
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 póréhagyma
só, őrölt bors
a tálaláshoz 4 tojássárgája,1 csokor petrezselyemzöld,
Elkészítés:
A répákat a póréhagymát, a vöröshagymát megtisztítjuk kockákra vágjuk. a vöröshagymát felaprítjuk, és a darált húshoz adjuk. a hozzávalókat fazékba tesszük, és leöntjük 3 deci vízzel.Megsózzuk,teszünk hozzá egy csipetnyi frissen őrölt fekete borsot, és fedő alatt 10 percig főzzük, majd felöntjük 7dl marhahúsleves kockából elkészített lével. Összekeverjük, és 10 percig tovább főzzük, majd a tűzről levéve pár percig állni hagyjuk. Utánna finom szitán átszűrjük.Az átszűrt levest újra felforrósítjuk. Tálaláskor a tányérokba 1- 1 tojássárgáját csúsztatunk, és rámerjük a forró átszűrt levest. Apróra vágott petrezselyemzölddel diszítjük.