Csúfos véget ért egy Németországban élő dúsgazdag arab férfi egyedi, aranyozott Audi R8-asa Hamburgban: a 200 ezer eurót érő sportkocsit ellopták és összetörték. 

A GT Spirit internetes szakportál szerint a különleges Audi tulajdonosa, a 21 esztendős Ali Mochtar egy bárban szórakozott, ahol csak addig hagyta őrizetlenül az R8-as kulcsait, amíg a dolgát intézte a mellékhelyiségben. Természetesen a kulcsnak azonnal lába kelt: amikor Mochtar felfedezte, hogy se kulcs, se autó, azonnal értesítette a rendőrséget, akik hamar felfigyeltek az átlagosnak legkevésbé sem nevezhető négykarikás gépre és üldözőbe vették.

A hajsza nem sokáig tartott: az autót eltulajdonító, jogosítvánnyal nem rendelkező, ráadásul ittas férfi – aki Mochtar egyik cimborája volt - egy kereszteződésben elveszítette az uralmát az Audi felett: több parkoló autónak is nekicsapódott és csúnyán összetörte az R8-ast. Az elkövető megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a hatóságok hamar elkapták.

Mochtar - aki különleges személyi biztosítások értékesítésével foglalkozik – máris megrendelte új autóját, egy Lamborghinit. „Fontos emberekkel állok kapcsolatban, így szükségem van egy látványos autóra” – mondta a férfi, aki tanult az esetből. Elmondása szerint mostantól sokkal jobban figyel majd a slusszkulcsra, a kár miatt azonban nem aggódik: mint mondta, a biztosítótársaság megtéríti azt.