Hozzávalók:
• 50 dkg sárgarépa
• 4 dkg vaj
• 1 fej vöröshagyma
• 2 db burgonya
• só
• fehérbors
• olaj
• 1 csokor friss koriander
• ½ csokor petrezselyem
• 1 liter húsalaplé
• 1,5 dl tejszín
• 1 db citrom

Elkészítés:
A vajat felhevítjük, kevés olajat is öntünk rá. Ebben a zsiradékban kezdjük pirítani a szeletekre vágott vöröshagymát. A burgonyát feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. A vékony lapokra vágott sárgarépa is az edénybe kerül, majd sózzuk, borsozzuk. Friss korianderrel, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felöntjük a húsalaplével, és addig főzzük, míg a zöldségek puhára nem főnek. Ekkor összeturmixoljuk.
A levest visszahelyezzük a tűzre, és beleforraljuk a tejszínt. Néhány csepp citromlével pikánssá tesszük. Még egyszer felforraljuk, majd még melegen tálaljuk. Petrezselyemmel díszítjük.