Hozzávalók:
1 kg burgonya
35-40 dkg füstölt, nyers sertéscomb (lehet tarja is)
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
bors
snidling vagy petrezselyem

Elkészítés:
A nyers, füstölt combot másfél liter vízben megfőzzük. Amikor kész, kivesszük, és hűlni hagyjuk. A burgonyát megpucoljuk, közepes kockára vágva a hús főzőlevébe tesszük, hozzá a felaprított hagymát és a babérlevelet, és puhára főzzük. Ha sok víz párolog el, kiegészítjük, hogy a másfél liter megmaradjon. Mikor a burgonya megfőtt, kivesszük a babérlevelet, a tűzről levesszük, és az egészet összeturmixoljuk. Amikor teljessen homogén, visszatesszük a tűzre, és belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint borsozzuk (nem kell sajnálni belőle ;) ), esetleg sózzuk (bár a hús elég sós), és éppen csak összerottyantjuk 1-2 percig (óvatossan, mert hajlamos leégni). A levest tányérba szedjük, a kockára vágott húst rászórjuk, és apróra vágott snidlingel vagy petrezselyemmel díszítjük.

Tanácsok:
Én lustaságból vagy inkább kényelemből a húst közvetlen belekeverem a kész levesbe, mert egyszerűbb... amúgy a recept 4 főre szól, de mivel mindenki imádja, mindig pont a dupláját csinálom meg. :)))

A receptet Atus küldte