Hozzávalók:
1 db közepes brokkoli (kb. 60 dkg)
2 db közepes méretű sárgarépa (kb. 25 dkg)
6-8 db közepes méretű húsos paradicsom
10 dkg fekete olívabogyó
A fűszeres olajhoz:
1/2 dl jó minőségű olívaolaj
1 kis gerezd fokhagyma préselve
1/4 mokkáskanál őrölt chili
1/2 mokkáskanál szárított édesköménymag
1/2 citrom leve
só ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, a brokkolit nagyobb rózsákra szedem, a leveleit és a nem fás szárrészeket félreteszem. A paradicsomot forró vízbe dobva meghámozom, a magokat eltávolítom (zöldséglevesbe, mártásba kitűnő), félbevágom, majd negyedbe. A sárgarépát 1 cm vastag szeletekre vágom, az olívát kimagozom.

Egy nagy fazékban vizet forralok, sózom, és a brokkolirózsákat 2 percre beledobom. Gyorsan jeges vízbe rakom át, hogy megőrizzék zöld színűket. A sárgarépával hasonlóan járok el.

A fűszeres olaj összetevőit csavaros tetejű üvegbe töltöm, alaposan összerázom. A sütőt (légkeveréses) 200 fokra előmelegítem.

Egy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral borítok, kenőecset segítségével vékonyan megkenem a fűszeres olajjal. Az előkészített zöldségeket elrendezem a tepsiben, az olajjal meglocsolom, és 25 percre beteszem a forró sütőbe.