Hozzávalók:
2 csokor fehér spárga,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 maréknyi friss, vagy egy evőkanál őrölt,
bazsalikomlevél,
2 dl tejszín,
1 dl olívaolaj,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 csipet szerecsendió,
só,
frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott olíván (a sótól gyorsabban puhulnak a rostok) puhára párolom a vöröshagymát, a fokhagyma felét és a spárgakarikákat. Félidőben rászórom a lisztet, amelyet világossárgára pirítok. Hozzáadok fél liter hideg vizet, és habverővel csomómentesre keverem, majd kb. fél óra főzés után turmixgéppel vagy villával pépesítem. További 1 liter vizet adok hozzá, és beleöntöm a tejszínt is. Ha felforrt, beleszórom a szerecsendiót, a bazsalikomot, és ízlés szerint a sót, borsot.

Tanácsok:
Reszelt füstölt sajtra szedve még finomabb, de jót tesz neki a parmezán erőteljes íze is.