Hozzávalók:
1 csokor friss bazsalikom
250 g trapista sajt
50 g karaván sajt

bors
250g gnocchi
5 evőkanál olivaolaj
1 szál póréhagyma
Csontlé
3 dl tejszín dúsításhoz
2,5dl tej
2,5dl tejszín

Elkészítés:
Előkészítés: a csokor bazsalikomot apróra vágjuk.
a sajtokat lereszeljük vékony lyuku reszelőn.
póréhagymát finomra vágjuk.
a sajtokat 0,25 tejjel és 0,25 tejszínnel feltesszük főzni állandó kevergetés mellett amíg nem lesz folyékony állapotú, só, bors.

Elkészítés: Az olivaolajon lepirítjuk a a póréhagymát, a gnocchi-t és hozzáadjuk a bazsalikomot is. felöntjük a sajtmártással és ha lepirúlt felöntjük a csontlével addig forraljuk amíg megnem puhúl a gnocchi aztán tejszínnel dúsítjuk és egy kicsit keményítővel besűrítjük. ( a krémlevesekhez megszokottól kicsit hígabbra ) felforraljuk és tálaljuk, mellé pirítóst süthetünk.