Hozzávalók:
3 db érett paradicsom
15 dkg kagylótészta ( de más is jó )
2 ek olívaolaj ( v. étolaj )
3 ek sűrített paradicsom
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis, piros húsú paprika
1 liter zöldségalaplé
1/2 dkg friss bazsalikomlevél v. 2 teáskanál szárított bazsalikom

bors
kevés cukor

Elkészítés:
A vöröshagymát és paprikát finomra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A paradicsomot meghámozzuk ( előtte forró vízbe kell tenni, könnyen lejön )
Olajon megdinszteljük a hagymát, paprikát és fokhagymát, majd a hámozott, áttört paradicsomot beletesszük és pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot, és cukrot sót adunk hozzá, borsozzuk.
Lefedve kis lángon 15 percig főzzük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bazsalikomot, kissé lehűtve simára turmixoljuk.
Sós vízben levestésztát főzünk mellé.
Friss bazsalikom levéllel tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc