Hozzávalók:
1 doboz paradicsomfilé (pomidore pelati 250 gr)
5-6 levél bazsalikom(friss)
1 nagyobb fej vöröshagyma

bors,ételizesitõ
keves cukor

Elkészítés:
A hagymát cikkekre vágom és a vajon megpiritom üvegesre,majd hozzáadom a felkockázott konzervos paradicsomot.Az apróra vagdosott bazsalokomot is beleteszem majd izesitem sóval,borssal ételizesitõvel.Aki kicsit csipõsebben szereti adhat hozzá egy kis õrölt chiliport.Ezt kb 1/2 óra hosszát közepes lángon fözom,esetleg ha tûl sûru adunk hozzá 1-2 deci vizet.Mikor megfõtt nagyobb lyukû szûrõn átpaszirozom hogy a paradicsom magja ne kerüljön a krémlevesbe.Cukrot is tehetünk bele ha izlésunknek kicsit savanyû. A levest tálkákba tálalom és egy pici tejszint öntök cikk- cakk alakban a tetejére.