Hozzávalók:
2 közepes cukkini
1,4 liter zöldségleves
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 dl tejföl
fél dl olívaolaj
2-3 szál friss bazsalikom
8 dkg füstölt sajt
só, őrölt bors

Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a vékony félkarikákra szeletelt cukkinit, és pár perc alatt pirítsuk össze. Öntsük fel a zöldséglevessel, és közepes tűzön főzzük majdnem készre. A lisztből, tejfölből kevés vízzel készítsünk habarást, kevés  forró lével keverjük el, és öntsük a leveshez. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 2-3 percig, ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal, majd húzzuk le a tűzről. Forrón szedjük tányérokba, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, és bazsalikommal díszítve tálaljuk