Hozzávalók:
1 nagy csokor bazsalikom,
1 nagy csokor bazsalikom,
2 db közepes krumpli,
kis fej vöröshagyma,
1
evőkanál olivaolaj,
1 l zöldségleves,
só, fehér bors, 1 dl tejföl
Elkészítés:
Az olivaolajon megpároljuk az összevágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott krumplit és a bazsalikom leveleket. Átforgatjuk, és felöntjük 1 liter zöldséglevessel. Puhára főzzük, és összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a deci tejfölt. Ha nem fogyókúrázol pirított zsemlekockával tálald.
Tanácsok:
Finom, aromás krémlevest kapunk. A zöldségleves helyettesíthető delikáttal, a fehér bors helyett fekete borsot is használhatsz.
Elkészítés:
Az olivaolajon megpároljuk az összevágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott krumplit és a bazsalikom leveleket. Átforgatjuk, és felöntjük 1 liter zöldséglevessel. Puhára főzzük, és összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a deci tejfölt. Ha nem fogyókúrázol pirított zsemlekockával tálald.
Tanácsok:
Finom, aromás krémlevest kapunk. A zöldségleves helyettesíthető delikáttal, a fehér bors helyett fekete borsot is használhatsz.
0 Megjegyzések