Székelyudvarhely száznegyedik alkalommal – pénteken, szombaton, vasárnap – január 18. és 20. között a Díszgalamb-, és Kisállattenyésztők Egyesület kiállítását.

Mindhárom nap reggel 9 óra és délután 18 óra között tekinthették meg az érdeklődök a kisállatokat. Az idei kiállításon 51 kiállító volt jelen. A rendezvényen több száz állatfajtát mutattak be, többek között galambokat, baromfikat, nyulakat, díszmadarakat, díszszárnyasokat, mosómedvéket, tengeri malacokat, hüllőket és más kisállatokat.

A díszgalamb és kisállat-kiállítás célja a tenyésztők szakmai összefogása, tevékenységük segítése, a védett állatok óvása és a lakosság természetvédelmi nevelése. Továbbá a tenyésztők toborozása az egyesület részére, és nem utolsósorban az állattenyésztés népszerűsítése. Az idén is lehetett vásárolni, nem csak szemlélődni a szabadidőközpont tornatermében.

A rendezvény kapcsán Báncs Ernő, a Díszgalamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta:

- Egy sikeres kiállításon vagyunk túl. Az enyhe időjárás is kedvezett, így pár ezren voltak jelen az expón, nemcsak megcsodálták a kiállított állatfajtákat, hanem vásároltak is házi kedvenceket. Jövő évben is szeretnénk megrendezni a kiállítást. Nem lehetett volna ennyire sikeres ez a kiállítás és vásár, támogatók nélkül, akik önzetlenül mellénk álltak.

Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni a szponzoroknak a támogatásért.

pluszportal.ro