Hatvan ‒ Rendőrségi videó készült a nagy port kavaró hatvani csetepatéról. A megvágott felvételen az látszik, hogy az egyenruhások a kerítésen átugorva jutnak be egy házba, ahol a vécében alufóliába tekert drogot találnak, megbilincselik a két gyanúsítottat, majd rálelnek egyikük eldobott késére. 

 A képsorok a kapitányságnál folytatódnak: az utcán a felbőszült emberek üvöltöznek és akadályozzák a rendőrök munkáját, mire azok többeket elvezetnek. A hivatalos közlés szerint a rendőrség november 22-én kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt állított elő 12 főt.

A gyanúsítottak családtagjai – mintegy negyvenen – ezután verődtek össze a kapitányság előtt. A tömeg hangadói a Támadjuk meg a rendőrséget! felkiáltással a kerítésen átmászva próbáltak behatolni az épületbe, de a zsaruk ezt nem hagyták. Összesen hat főt előállítottak.

– Az intézkedés törvényes és szakszerű volt – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Ezzel a Társaság a Szabadságjogokért Egyesület korábbi nyilatkozatára utaltak, ami még arról szólt: a rendőrök válogatás nélkül verték a nőket és gyerekeket. A bíróság a hat gyanúsítottat vasárnapra előzetes letartóztatásba helyezte.