A KFC gyorsétteremlánc igencsak szűkmarkú kis dobozkákban méri ezt a népszerű salátát, pedig bizonyára nagyobb menyiséget is el tudnátok fogyasztani. Sült, rántott húsokhoz kiváló kísérő ez az eredetihez nagyon hasonlító saláta. Ha pedig a majonézt lecseréljük joghurtra, egy kifejezetten egészséges, magas vitamintartalmú téli salátát kapunk.
Hozzávalók 6-8 személyes nagy adaghoz:
1 kisebb fej káposzta
2 kisebb répa
1 fej vöröshagyma vagy egy póréhagyma, ami kevésbé csípős
1 citrom leve
2 dl majonéz
1 dl tejföl
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál cukor
1 kiskanál
só, kevés őrölt bors
A káposztát legyaluljuk, a répát durvára reszeljük. A hagymát nagyon vékony félkörökre vágjuk. Besózzuk és ráfacsarjuk a citrom levét, így a hagyma elveszti csípőssége jó részét. Az öntet hozzávalóit kikeverjük: a majonézt, a tejfölt, az ecetet cukorral, sóval és borssal fűszerezzük. Összeforgatjuk a zöldségeket és az öntetet.
Akkor a legfinomabb, ha 1-2 órán keresztül állni hagyjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá több fűszert. Aki pedig édesebben szereti, 1-2 almát is reszelhet bele, amit feltétlenül locsoljon meg citromlével, hogy az ne barnuljon meg.
1 kisebb fej káposzta
2 kisebb répa
1 fej vöröshagyma vagy egy póréhagyma, ami kevésbé csípős
1 citrom leve
2 dl majonéz
1 dl tejföl
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál cukor
1 kiskanál
só, kevés őrölt bors
A káposztát legyaluljuk, a répát durvára reszeljük. A hagymát nagyon vékony félkörökre vágjuk. Besózzuk és ráfacsarjuk a citrom levét, így a hagyma elveszti csípőssége jó részét. Az öntet hozzávalóit kikeverjük: a majonézt, a tejfölt, az ecetet cukorral, sóval és borssal fűszerezzük. Összeforgatjuk a zöldségeket és az öntetet.
Akkor a legfinomabb, ha 1-2 órán keresztül állni hagyjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá több fűszert. Aki pedig édesebben szereti, 1-2 almát is reszelhet bele, amit feltétlenül locsoljon meg citromlével, hogy az ne barnuljon meg.
0 Megjegyzések