Beküldési határidő: 2012. október 20.

A Kaland-Sport Kft. a Civilprojekt Program részeként támogatott elsősegélynyújtó tanfolyamot indít.
A tanfolyam segítségével szeretnénk felhívni a figyelmet a háztartásokban, közutakon, oktatási intézményekben, sportedzéseken bekövetkező balesetek, rosszullétek alkalmával helyszínen tartózkodó „laikusok” elsősegélynyújtásának jelentőségére, létjogosultságára. Lehet a probléma a légcsőbe szorult étel, áramütés, autóbaleset távol a legközelebbi mentőállomástól, szívroham, szélütés, súlyos vérzés, égési sérülés, vagy bármilyen nem kívánatos esemény. Az azonnali szakszerű elsősegélynyújtás nagyságrendekkel megnöveli a sérült túlélési esélyeit, megrövidítheti a felépülési időt, vagy hozzájárulhat a maradandó károsodások csökkentéséhez.

Az elsősegély tanfolyam gyakorlat-centrikus, könnyedén elsajátítható. Különösen ajánlott szülőknek, óvónőknek, pedagógusoknak, sportedzőknek. A tanfolyam a BLS nemzetközi újraélesztési munkacsoport sürgősségi ellátására vonatkozó konszenzusos ajánlásait és protokolljait követi.

Támogatottak köre:
Alapítványok, oktatási intézmények, gyermek- és ifjúsági szervezetek, szociális intézmények, sportegyesületek és sportszövetségek csoportjai, mikró- és egyéni vállalkozások.

A tanfolyam által érintett témakörök:

Vészhelyzeti elsősegély elsődleges ellátás elemei: helyzetfelismerés, szív-tüdő újraélesztése, mesterséges lélegeztetés, fulladáskezelés, súlyos vérzések ellátása.
Vészhelyzeti elsősegély másodlagos ellátás elemei: sérülések, betegségek, törések, ficamok kezelése.
Az Emergency First Response Care for Children (gyermekellátás) tanfolyamon az általános, felnőtt ellátás mellett a résztvevők elsajátíthatják a csecsemők (0-1 év) és gyermekek (1-8 év) vészhelyzeti elsődleges és másodlagos ellátásához szükséges készségeket.

Az igényelhető támogatás mértéke:

A támogató 100 fő továbbképzését biztosítja kedvezményes áron. A tanfolyam ára a pályázók számára
6.800 Ft/fő, mely tartalmazza az oktatást, a tanfolyami jegyzetet, a vizsgadíjat, valamint sikeres vizsga esetén az oklevelet. A képzést követően, igény szerint nemzetközi elsősegély nyújtói regisztráció és kártya rendelhető. Részletek a honlapon.
 
A jelentkezési lapok benyújtásának határideje és módja:

A kitöltött, kinyomtatott és aláírt adatlapot, valamint a pályázó szervezet alapító okiratának másolatát email-ben az info@civilprojekt.hu címre kell beküldeni legkésőbb 2012. október 20. éjfélig.
A határidőn túl beérkező, olvashatatlan vagy hiányosan kitöltött pályázatok azonnali kizárásra kerülnek.
 
Megpályázható tanfolyam időpontjai:

2012. szeptember 20. és 2012. november 30. közötti időszakban, a honlapon szereplő oktatási napokon. Minimum 6 fő együttes jelentkezése esetén, előre egyeztetett feltételekkel, egyedi időpontokban és helyszínen is megvalósítható a képzés.

Pályázatok elbírálása:
A pályázatok elbírálása folyamatosan, időrendben történik. A támogatások elbírálásáról a pályázókat elektronikus úton értesítjük. A nyertes szervezetek neve a www.civilprojekt.hu honlapon is nyilvánosságra kerül.

A döntésről szóló értesítés tartalmazza a szerződéskötés feltételeit, és az ahhoz tartozó dokumentumok beküldési módját és határidejét.
A támogatási szerződés aláírását és az önrész befizetését követően vehetnek részt a nyertesek a képzésen, a kiíróval előre egyeztetett időpontban.