A Győri Városi Művészeti Múzeum ad otthont annak a kiállításnak, ami 2011. január 14-én, amely "Az égig érő paszuly árnyékában" címmel kerül megszervezésre és ami nem más, mint magyar népmesék illusztrációi a fiatal magyar képzőművészek műhelyéből.
A Városi Művészeti Múzeum Gyermekmúzeumának kiállítása elsősorban olyan fiatal, tehetséges képzőművészek illusztrációiból válogat, melyek képesek feleleveníteni a mesék hangulatát, és sejtetni azt a gazdag és eleven világot, mely ezt az irodalmi műfajt jellemzi. A kiállítótérben rendhagyó tárgyak, mint például fűszerrel szórt mandala, vagy mese-memóriajáték is megtalálható lesz, mellyel játszhatnak is a látogatók.
Kísérő programok:
2011. január 22. szombat 10 óra: Az égig érő paszuly árnyékában
Magyar népmesék illusztrációi fiatal magyar képzőművészek műhelyéből című gyermekmúzeumi kiállításhoz kapcsolódó gyermekműhely foglalkozás.
A komplex múzeumpedagógiai foglalkozás témája a bemutatott mesék dramatikus feldolgozása, és a kiválasztott mesehős plasztikus megjelenítése a manuális tevékenység során.
Helyszín: Csikóca Gyermekműhely a Borsos-ház pincéjében. Apor Vilmos Püspök tere 2.
2011. február 12. szombat 10 óra: Mesélő Könyvek. Az égig érő paszuly árnyékában
Magyar népmesék illusztrációi fiatal magyar képzőművészek műhelyéből című gyermekmúzeumi kiállításhoz kapcsolódva saját mesét írnak és leporelló mesekönyvben illusztrálnak is a résztvevők.
Helyszín: Csikóca Gyermekműhely a Borsos-ház pincéjében. Apor Vilmos Püspök tere 2.
2011. február 26. szombat 10 óra: Sárkánygyár - Az égig érő paszuly árnyékában
Magyar népmesék illusztrációi fiatal magyar képzőművészek műhelyéből című gyermekmúzeumi kiállításhoz kapcsolódva a mesék sárkányaival ismerkednek, majd "sárkányos" tárgyakat alkotnak a gyerekek.
Helyszín: Csikóca Gyermekműhely a Borsos-ház pincéjében. Apor Vilmos Püspök tere 2.