Közleményben tiltakozott a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Szél Bernadett felhívására, mely szerint azonnal békemenettel kellene demonstrálni a CETA, a TTIP szerződések és  a Felcsút ellen. Véleményük szerint bizonyos szempontból érthető az LMP részéről a felhívás, hiszen a párt “kis csapata a menet élén jól mutatna, és némileg feledtetni tudná magára hagyatottságát.”, azonban ők meg akarják őrizni saját arculatukat, megfontoltságukat pedig nem cserélik “bozótharcra és kamikaze akciókra.”
Mint írják: “társelnök asszony úgy véli, ha parancsára nem indul a “Békemenet”, akkor magának követelheti az 500.000 magyar polgár által szentesített “Nem leszünk gyarmat” molinónkat. ”

Hangsúlyozzák: a békemenetek molinóinak őrzését továbbra is büszkén vállalják, a pártokkal nem akarnak osztozkodni a feladaton. Emlékeztetnek arra is: a CETA és TTIP kereskedelmi szerződésekkel kapcsolatos álláspontjukat számtalanszor közzétették írásban, sőt, Brüsszelnek is megküldték.

Civil szervezetként kötelességünk konstruktív javaslatokkal élni, azonban ezt nem kötjük össze a kormánybuktatás ábrándjával. – írta közleményében Csizmadia László elnök, aki azt is hozzátette, hogy az LMP ravaszdi levelezés helyett megragadhatná talán utolsó esélyét, az “Új Egységhez” történő csatlakozást.