SMS-t küldött áldozata főnökének a kőbányai gyilkos a meggyilkolt nő nevében, de az üzenet rossz helyesírása miatt is gyanús volt, ezért értesítették a szüleit. Ők találták meg lányuk holttestét a kőbányai lakásában. A gyilkossággal gyanúsított férfit kedden adták az osztrák hatóságok a magyaroknak - írja a Velvet.
A Velvetnek a meggyilkolt nő apja azt mondta: biztos benne, hogy lánya és az emberöléssel gyanúsított férfi között soha nem volt szerelmi kapcsolat, a férfi lánya barátnőjével járt ugyanis, és rajta keresztül ismerték meg egymást. Úgy látta: gyermeke tartott a munkanélküli férfitól, és a barátnőjét is győzködte, hogy szakítson vele.

Az apa szerint lánya egy időben sok időt töltött együtt a párral és egy harmadik barátnőjükkel, még nyaralni is közösen mentek. Az sem kizárt, hogy lánya megtudhatott valamilyen bizalmas információt a férfi viselt dolgairól, aki ezért elhallgattatta őt, vagy csak pénzt akart szerezni tőle. A kőbányai lakásból eltűnt ugyanis a nő egyik bankkártyája, amivel a férfi egyszer pénzt vett fel.

Szintén az apa számolt be a Velvetnek arról, hogy helyesírási hibáktól hemzsegő üzenetet küldött lánya főnökének a gyilkossággal gyanúsított férfi. Abban az állt, hogy a nőnek fáj a mandulája, ezért nem megy dolgozni. Csakhogy a rossz nyelvtan és a hirtelen jött betegszabadságok sem vallottak rá, ezért a főnök értesítette a szülőket. Ők találták meg a holttestet szeptember 20-án Kőbányán, a Harmat utcai lakásban.

A 32 éves nőt két hete temették el Békés megyei szülőfalujában.

A gyilkossággal gyanúsított balatonfűzfői férfit már átjutott Ausztriába, mire itthon beazonosították a hatóságok, kint azonban feladta magát. A Velvet információi szerint kedden adták át a magyar hatóságoknak. Az ORFK ezt megerősítette, Hegyeshalomnál vették át a gyanúsítottat, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.