A párizsi terrortámadás egyetlen túlélő terroristájának, Salah Abdeslamnak könyörög öccse: tegyen végre vallomást. Mohamed nagyon aggódik testvéréért.
"Arra kértem a bátyámat, hogy beszéljen" - mondta Mohamed.

A férfi azután döntött a könyörgés mellett, hogy múlt héten Salah két ügyvédje feladta munkáját a terrorista hallgatása miatt. Abdeslam tavaly november 13-án részt vett a párizsi terrortámadásban, melyben 130 ártatlant gyilkoltak meg társaival.

"Belgiumi látogatásom során még egy olyan Salah Abdeslamot láttam, aki kész beszélni. Néhány hónappal később viszont már olyan volt, mintha egy teljesen más embert látnék. Salah most sokkal zárkózottabb, visszahúzódóbb." - mondta öccse.

Abdeslamot március végén, több hónapnyi üldözés után fogták el Brüsszelben, majd áprilisban szállították át Franciaországba. Kiadatása óta nem hajlandó megszólalni a hatóságok előtt, és francia ügyvédje, Frank Berton szerint a továbbiakban is élni fog a hallgatás jogával - írja a The Local.

"A bebörtönzése, a fogvatartási körülményei, a magába fordulása... attól tartok, sokkal vadabb, radikálisabb most, mint volt" - mondta Mohamed, aki három havonta egyszer meglátogathatja a testvérét. Mint a férfi mondja, csalódott Salahban, aki bűnei után a hallgatást választotta.

Abdeslam korábban elárulta, hogy ő szállította a State de France-hoz három társát, akik ott felrobbantották magukat, majd neki is öngyilkos merényletet kellett volna elkövetnie, de meggondolta magát az utolsó pillanatban. Bátyja, Brahim is részt vett a terrortámadásban, ahol végül felrobbantotta magát.