Október 28. és 31. között rendezik meg a 20. Csabai Kolbászfesztivált. A Rádió 7 Napraforgó műsorában a téma kapcsán megszólaltattuk Hégely Sándor fesztiváligazgatót, Ambrus Zoltánt, a Csabai Kolbászfesztivál alapítóját, "A CSABAI" című könyv szerzőjét, Pallér Sándor kolbászkészítő mestert, Szarvas Pétert, Békéscsaba polgármesterét és Dr. Görgényi Ernőt, Gyula polgármesterét.
Az idei kolbászfesztivál kiemelt figyelmet érdemel, hiszen kerek évfordulót ünnepelnek a szervezők. Már tavaly is rengetegen voltak a rendezvényen, ahogy minden évben, idén még több emberrel számolnak a szervezők. A töltőversenyen is rekordszámú résztvevő indul az idén: 750 nevezés történt – mondta el Hégely Sándor fesztiváligazgató.

A titkot, hogy mitől lesz igazán csabai a csabai, Pallér Sándor kolbászkészítő mestertől tudtuk meg, aki a jó minőségű alapanyagokat határozta meg kritériumként, illetve azt, hogy a feldolgozni kívánt állat Békéscsabán nevelkedjen.

A versenyen például Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter is részt fog venni. Mint elmondta, leginkább a háttérben fog segédkezni.

Akárcsak a Gyula polgármestere, dr. Görgényi Ernő, aki megnyugtatott mindenkit, hogy a csabai és a gyulai kolbász, illetve a városok is nagyon jól kiegészítik egymást.

Emellett számtalan program, rengeteg sztárfellépő várja a látogatókat. Köztük Dr. Alban, Modern Talking Band és Thomas Anders, Ismerős Arcok, Halott Pénz, Hooligans, Demjén Ferenc, Wellhello és még nagyon sok mások.

Hégely Sándor kijelentette, hogy a Csabai Kolbászfesztivál ugyan jubilál, hiszen ez lesz a huszadik, de a rendezvény lényege megmarad. Újdonság a nemzetközi jelleg, hiszen soha nem látott külföldi résztvevővel fog zajlani az esemény, illetve az, hogy a modern telekommunikációs eszközöket is egyre jobban kihasználják, ezzel fiatalítva a fesztivált.

A 20. Csabai Kolbászfesztiválra egy kötetet, „A Csabait” is elkészítették. A szerkesztő, Ambrus Zoltán, aki egyben a fesztivál alapítója is, elmondta, hogy ebből nemcsak a fesztivál története derül ki, hanem Békéscsaba egészéről, hagyományairól is sok mindent megtudhat az olvasó.

A 20. Csabai Kolbászfesztivált október 28. és 31. között rendezik meg a Sportcsarnoknál és környékén.