Hagyományosnak mondható, hogy az őszi bálok sorát a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium és a Szarvasi Vajda Péter Alapítvány rendezvénye nyitja. Az idén sem volt ez másképp. 2016. október 15-én rendezték meg negyedik alkalommal az evangélikus gimnázium tanulóinak támogatására szervezett eseményt az Árpád Szálló dísztermében.
Szép számmal gyűltek össze szülők, támogatók, hogy a közös, kellemes szórakozás mellett adományokat gyűjtsenek, amelyekkel az alapítvány a tehetséges tanulókat segíti a versenyeken való részvételben, a felkészülésben, jutalmazza az elért sikereket.

Idén a műsorközlő szerepét Fodor Marian vajdás öregdiák vállalta. A vendégeket köszöntötte Kitajkáné Szántai Mária igazgató az intézmény, Lázár Zsolt esperes a fenntartó képviseletében és Babák Mihály polgármester az önkormányzat nevében.

Ezt követően kezdődött a műsor, amely az idén igazi meglepetéssel indult. Három számmal fellépett az iskola tanulóiból tavasszal alakult Flyers zenekar. (Mulholland Sadie 11.B – ének, Iványi Máté 10.A – szólógitár, Valach Vendel 12.A – basszusgitár, Dombi Bettina 10.B – zongora, Hodálik Hanna 11.B, Sindel Renáta 11.B, Ábrahám Rella 10.B – vokál, Gruner Benedek 10.B – dobok.) Már több fellépésen vannak túl és itt is nagy sikert arattak. A tavalyi bál bevételéből az alapítvány egyebek mellett hangszereket vásárolt az iskola számára, amelyeket a zenekar is használ.

Ezt követően a békéscsabai Jókai Színház két művésze, Komlósi Katalin és Nagy Róbert szórakoztatta a közönséget.

A finom vacsorát az idén is a Turul kisvendéglő biztosította. A vacsora után kezdődhetett a tánc, melynek fergeteges nyitányaként egy csodás táncprodukciót láthattunk Farkas Boglárka, iskolánk 12.B osztályos tanulója és párja, Rónyai Zoltán előadásában. Mindketten a Szentesi Silver táncklub versenyzői és rangos nemzetközi eredményekkel büszkélkedhetnek.

Ezek után semmi nem zavarta a gondtalan szórakozást, amihez a zenét a Black Five zenekar szolgáltatta. Az est programját két alkalommal is tombolahúzás színesítette, amelynek során a nagylelkű támogatók jóvoltából értékes nyereményeket sorsolhattunk ki.

Sikeres, szép estén vagyunk túl, az iskola és az alapítvány nevében köszönjük a támogatást mindenkinek, aki hozzájárult a megrendezéshez személyes jelenlétével, tombolatárgy felajánlásával vagy támogatójegy vásárlásával.