A daragaluskát levesbe szoktuk tenni, de mióta megkóstoltuk ezt a finomságot, mi már inkább sütjük! Így készül a rakott grízgaluska!
Hozzávalók:

2 egész tojás
annyi búzadara, amennyit a tojás felvesz
25 dkg zöldborsó
1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyem
5 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
3 dkg vaj
kurkuma
őrölt bors

Elkészítés:

A tojásból a darával galuskát készítünk, amelybe csipet sót, borsot, reszelt kurkumát teszünk. Középnagyságúra szaggatjuk, sós vízben kifőzzük. És itt jön a csavar.

A leszűrt galuskákat egy kivajazott tűzálló tálba egy sor petrezselyemmel, párolt zöldborsóval, sárgarépával és fehérrépával rétegezve lerakjuk, amíg a hozzávalókból tart. Közben a rétegeket sajttal megszórjuk.

A tetejére egy sor galuskát teszünk, erre tejfölt öntünk, végül reszelt sajttal meghintjük. Forró sütőbe tesszük, hirtelen összesütjük, és melegen tálaljuk.