Hozzávalók / 3 adag

Roppanós sült banán
5 közepes db banán (én most kicsiket kaptam)
10 dkg finomliszt
1.2 dl víz (csapvíz)
1 csomag sütőpor

Házi karamellpuding
10 dkg cukor (kristálycukor)
4 dl tej
1 púpozott ek étkezési keményítő
1 csipet só
2 dkg vaj

Sütőzsiradék
Roppanós sült banán
3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Roppanós sült banán
Én most kicsi banánokat kaptam, így 5 darabból készítettem. A banánokat meghámozzuk, mindegyiket 2 darabra vágjuk - így 10 darabot kapunk.
A lisztben elkavarjuk a sütőport, s a hideg csapvízzel csomómentesre kikavarjuk.
Teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, a banándarabokat a lisztes masszába forgatjuk, villával - nem beleszúrva - két oldalról alányúlva, az olajba helyezzük, s közepes lángon megfordítva, mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. A bundája ropogós lesz, de nem kemény!
Papírtörlőre szedjük, majd a pudinggal tálaljuk. Mással is lehet tálalni: mézzel megcsurgatva, gyümölcsöntetekkel, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, csokis, vaníliás házi pudinggal, s még sorolhatnám. Természetesen, kinek, mi áll rendelkezésére, a bolti főzős puding is megfelel!
Laktató fincsiség, így nagyobb banánból személyenként 1 darabot számíthatunk. A nagyobb banánokat 3 vagy 4 darabra vágjuk. A LÉNYEG, ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI, ISTENI! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Házi karamell puding
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a 3 dl tejjel, hagyjuk tartalék lángon, hogy a cukor felolvadjon teljesen – a karamellizált cukorra, ha folyadékot öntünk, megkeményedik, ezért kell lassú tűzön hagyjuk hogy felolvadjon.
Az étkezési keményítőt csomómentesre kikavarjuk a maradék 1 dl tejjel, beleszórjuk a csipet sót, hozzáöntjük a karamellás tejhez, összeforraljuk állandó kavargatás mellett rövid ideig – sokáig nem szabad forralni, mert veszít a sűrítési hatásából -, míg besűrűsödik, egyet "rottyan", elzárjuk a tüzet, levesszük az edényt.
Még forrón elkavarjuk benne a vajat, majd lefedjük, így nem lesz csomós a későbbiek folyamán. Hagyjuk kihűlni. Közben időnként megkavargatjuk.