Kívül ropogós, belül ellenállhatatlanul puha és krémes desszert. A legjobb még melegen-langyosan hideg tejjel elkortyolgatva.
Hozzávalók:

2,5 csésze (310 g) liszt
1/2 teáskanál (2 g) só
3/4 csésze (180 ml) langyos tej
1 evőkanál (15 g) cukor
15 g friss élesztő (vagy 1 és negyed teáskanál szárított élesztő)
2 evőkanál (30g) vaj, olvasztva
1 tojás, felverve
valamint: 1/2 csésze (150 g) Nutella (szobahőmérsékletű)
1 kis tojás, felverve
ecset

Elkészítés:

Egy közepes tálban elkeverjük a friss élesztőt a cukorral. Hozzáadjuk a langyos tejet, a felvert tojást és az olvasztott vajat.

Egy nagy tálban habverővel összekeverjük a lisztet és a sót. Hozzáöntjük az élesztős-tejeskeveréket és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát gömb alakúra formázzuk és egy olajos edény be tesszük, lefedjük és kétszeresére kelesztjük (kb. 1 óra alatt)

Lisztezett munkalapon kb. 50 x 30 cm-esre nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a Nutellával. Ezután a videón látottak szerint csíkokra, majd még kisebb négyzetekre vágjuk.

Egy olajozott kenyérsütő formába (23 x 13 cm beleállítgatjuk a lapokat, majd konyharuhával lefedjük, 30 percig kelni hagyjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta tetejét a felvert tojással lekenjük, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.