Hozzávalók / 2 adag

0.5 nagy db karfiol
2 db tojás
250 g mozzarella
1.5 tk oregánó
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, fövő sós vízben kb. 10 percet főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
A mozzarellát lereszeljük.
A karfiolt konyhai aprítógépben morzsásra dolgozzuk, egy edénybe tesszük.
A karfiolhoz adjuk a tojásokat, a mozzarella felét, az oregánót, az áttört fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Jól eldolgozzuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kézzel kb. 1 cm vastagságú lepénnyé lapítjuk.
Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, kivesszük, megszórjuk a maradék mozzarellával, visszatoljuk a sütőbe, és további 5 percet sütjük, míg a sajt ráolvad.
Kivesszük, felvágjuk, és tálaljuk.