Elirigyelhette Kertész Ákos korábbi óriási botrányt okozó levelének vállalhatatlan stílusát és szavait Tóta W. Árpád, a HVG publicistája, aki ma megjelent írásában gyakorlatilag elkeserítően hülyének és a moslékot nagykanállal zabálónak nevezte a magyarokat csak azért, mert többségük Orbán Viktor miniszterelnök menekültpolitikájával ért egyet. “Ha én most ideírnám, hogy a magyarok elkeserítően hülyék, és nagykanállal zabálják a moslékot, abból estére botrány lenne” – írja Tóta W. úgy álcázva, mintha ő ezt a mondatot le sem írta volna…
Deja vu érzése lehetett annak, aki ma ráklikkelt Tóta W. Árpád “Orbán Viktor, az egyfarkú kutya” című cikkére a hvg.hu-n. Tóta W. ugyanis valószínűleg elirigyelhette Kertész Ákos korábbi óriási botrányt okozó levelének vállalhatatlan stílusát és szavait, mert ma megjelent írásában gyakorlatilag elkeserítően hülyének és a moslékot nagykanállal zabálónak nevezte a magyarokat csak azért, mert többségük Orbán Viktor miniszterelnök menekültpolitikájával ért egyet.

Tóta W. a mai cikkében abszurdnak titulálja a népszavazási kampány intenzitását, “a kék hülyeségek mellé becsatlakozó nemzetiszín cöfögést” és a “percenként szajkózott ijesztgetéseket”, majd Orbán Viktor tegnapi, parlamentben elhangzott beszédén értetlenkedik. “De ez nem egy kocsma, hanem a parlament, és nem egy félrészeg paraszt beszél, hanem a miniszterelnök, aki mindezt tudja. Tehát hazudik. És erősen reméli, hogy kevesebben veszik észre, mint ahányan elhiszik. Lemegy kutyába minden gátlás nélkül: neki ez az egy farka van, ezt csóválja reménykedve, hátha leesik még pár százezer szavazat“ – írja Tóta W. annak apropóján, hogy tegnap a kormányfő nyomatékosította, Brüsszel a baloldali településeket fogja bevonni a migránsok európai elosztásába, ha nem boldogulnak Magyarországgal.

“HA ÉN MOST IDEÍRNÁM, HOGY A MAGYAROK ELKESERÍTŐEN HÜLYÉK, ÉS NAGYKANÁLLAL ZABÁLJÁK A MOSLÉKOT, ABBÓL ESTÉRE BOTRÁNY LENNE. ORBÁN VIKTOR MEGFŐZI A MOSLÉKOT GULYÁSÁGYÚBAN, ODAKÉSZÍTI MELLÉ A NAGYKANALAT, JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁN, ÉS MELLESLEG BORJÚPÖRKÖLTKÉNT SZÁMLÁZZA KI. FÉNYESEN MEGÉL BELŐLE ÉVEK ÓTA. (…) MINDEN BUNKÓNAK SZÜKSÉGE VAN EGY MÉG NAGYOBB BUNKÓRA, AKIT LENÉZHET, ÉS AKIHEZ KÉPEST KULTÚREMBERNEK ÉREZHETI MAGÁT. EZT A SZEREPET PÁLYÁZTA MEG TEGNAP ORBÁN VIKTOR” – ÍRJA TÓTA W.

Ismert, 2011 augusztusában az Orbán-kormányt rendszeresen ekéző Amerikai Népszava publikálta Kertész Ákos óriási botrányt kiváltó nyílt levelét, amelyben az író genetikusan alattvalónak nevezte a magyart. “A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire” – írta Kertész Ákos az Amerikai Népszavában.