Egy gesztus többet mond száz szónál is!
Viselkedéskutatók pontosan tudják, hogy egy ember mikor ferdít, ki szimpatikus neki, mi rejlik egy-egy mosoly mögött, és most elmondjuk azokat a mindennap használható trükköket, amikre neked is érdemes odafigyelned.

- Ha a kérdésedre nem kaptál választ, vagy szerinted ferdít, hazudik az illető, akkor ne bombázd további kérdésekkel. Nézz figyelmesen a szemébe és hallgass! Ez összezavarja az embereket és érezni fogja a nyomást, hogy magától folytassa a mesélést.

- Ha valaki kiabál veled, maradj nyugton. Ha visszakiabálsz, azzal csak elfajul a vita. Ha viszont csendben maradsz és nem reagálsz egyáltalán semmit, hamar észhez térnek az emberek, és pillanatok múlva már bocsánatot is fog kérni.

- Ha olyan emberrel találkozol, aki tudod, hogy kritizálni fog, akkor állj vagy ülj mellé, a közelében, ne vele szemben a távolban. Így sokkal kevésbé lesz negatív a hozzádállása.

- Ha ideges vagy rágózz! Ugye milyen sokszor csináljuk ezt tudat alatt is? Az oka, hogy az evés az otthonunkhoz, tehát egy biztonságos helyhez kötődik a fejünkben, így a rágással be tudjuk csapni az agyunkat.

- Ha vizsgaszituációban vagy, képzeld azt, hogy a vizsgáztató egy közeli barátod. Így nem lesz olyan megfélemlítő a helyzet, és könnyebben tudsz válaszolni a kérdésre. Szintén működik a technika állásinterjú esetén is, úgyhogy érdemes gyakorolni.

- Ha egy csoport nevet, mindenki ösztönösen arra a személyre néz, akit a legjobban kedvel. Sok érdekes, titkos információt leszűrhetsz a baráti társaságodról, ha figyelsz erre, sőt, akár önmagadról is érdekes dolgok derülhetnek ki. Te kire nézel?

- Ha új emberekkel találkozol, legyél kicsit mosolygósabb és pozitívabb, mint egyébként. Egy kedves mosoly, vagy pár jó szó összekapcsolódik majd a nevével és a későbbikben már őszinte lesz a viszontlátás öröme.

- Ha emberekkel dolgozol, tégy egy tükröt a hátad mögé a munkahelyeden. Azáltal, hogy látják a saját arckifejezésüket és reakcióikat, sokkal kedvesebben fognak viselkedni. Gondolj bele: a tükörben mindig a legjobb énünket szeretnénk viszontlátni!

- Ha szeretnéd felkelteni valakinek észrevett, emeld rá a tekinteted és mosolyogj! Elbűvölően működik.

- Ha ideges vagy, a szíved hevesebben ver, a légzés pedig felszínessé válik. Tudatosan vegyél mély, nyugodt levegőt többször egymás után, ez segít lenyugodni és megnyugtatni a zakatoló szíved!

- Ha szeretnél megnyerni valakit már az első találkozáskor (legyen só akár üzleti, akár magánügyről) próbáld meg pontosan körülírni a szeme színét. Ezt persze ne hangosan tedd, csak magadban, de ez az érdeklődő, hosszú szemkontaktus nagyon szimpatikussá tesz a másik szemében!

- Ha el akarsz érni valamit, kezdetben vess fel egy még nagyobb dolgot. Ezt a nagy kérést, merész ötletet valószínűleg vissza fogják utasítani, az utána jövő kisebb dolog viszont csont nélkül átmegy! Például, ha szeretnél egy háromnapos hosszúhétvégét, amire tudod, hogy a páros sajnálni fogja a pénzt, akkor vesd fel, mi lenne, ha elmennétek egy hétre. Ehhez képes a három nap már komoly engedménynek tűnik.

- Az emberek pozitívabban ítélik meg, aki magabiztos, ezért mindig mutasd magad ilyennek, akkor is ha nincs így.