Az OEP által finanszírozott csípőprotézis-műtétekért előre kért pénzt egy neves orvos, 300 ezer forintot. Az ügy kiderült, az orvos távozott a kórházból, azt mondja szakmai nézetkülönbségek miatt.
Az orvos egy operációra váró kollégájának is jelezte háromszázezres tarifáját az amúgy ingyenes, OEP által támogatott műtétért, de a doktornőnek nem volt ennyi pénze. 

Nem baj, menj haza és gyűjtögess! – mondta a Bors szerint az orvos. A doktornő azonban nem hagyta annyiban és az esetet jelentette a kórház vezetőjének.

"Valóban itt dolgozott ná­lunk az orvos, de közös megegyezéssel távozott, ennyi, nincs semmiféle büntetőeljárás ezzel kapcsolatban. Nincs több, amit el tudok mondani a nagyközönség vagy az emberek számára" – mondta a főigazgató.

Az orvosnak szakmai szempontból nagyon jó híre volt, mert betegeinek többsége néhány nappal a műtétek után képes volt segédeszköz nélkül járni, pár héttel később könnyebb munkát végezni. De másfelől köztudott volt, hogy sok pénzt kér és azt is a műtétek előtt. Felhívták a figyelmem, hogyha befekszem a kórházba, ne lepődjek meg, ha az orvos előre kéri az elvárt összeget. Azt mondták, ha a be­teg nem fizet, elmarad a műtét – írta egy beteg egy internetes fórumon.

A Bors megkereste a műtéteket végző orvost, aki  azt válaszolta írásban, hogy augusztus 26-án közös megegyezéssel szűnt meg a jogviszonya, mivel szakmai nézetkülönbségek adódtak a kórház vezetésével.