Hozzávalók / 4 adag

Almás alap
1.5 kg alma (tisztítva)
3 teáskanál fahéj
3 dkg cukor
10 dkg aszalt gyümölcsök (meggy)
10 dkg csokoládé (süthető csokicsepp)

Az öntet
15 dkg finomliszt
6 g sütőpor
8 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db tojás
2 dl habtejszín
3 dkg mandulapehely (tetejére)

Elkészítés

Almás alap
A megtisztított almát cikkekre, majd még félbevágjuk.
Fahéjjal összekevert cukorba forgatjuk.
Egy 24x24 cm-es sütőformát kivajazunk, befedjük almával, szórunk rá csokicseppet, aszalt meggyet. Majd ismét almát, csokit, meggyet, míg el nem fogy.
Ráöntjük az öntetet, tetejét megszórjuk mandulapehellyel, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Az öntet
A felolvasztott, visszahűtött vajat habosra keverjük a tojásokkal, cukorral.
Hozzáöntjük a habtejszínt, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Ezzel a híg öntettel fedjük be a rétegezett almás alapot.