Migránsháború Ausztria és Magyarország között!
Egyre komolyabb szintre lép a Magyarország és a migránsokat eddig dédelgető országok közötti háború, mert ezek az országok visszatoloncolnák hazánkba megunt vendégeiket.

Ausztria bírósághoz fordul, ha Magyarország nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiknek az uniós jog szerint ott kell menekültstátust kérniük, ahol először az Európai Unió területére lépnek – nyilatkozta Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az ORF rádióállomásnak.

Mint mondta, általános szabályként a dublini rendelet érvényes, ennek betartatásáért az Európai Unió felelős, azoknak a tagállamoknak vagy országcsoportoknak, amelyek folyamatosan megsértik a törvényt, számítaniuk kell jogi következményekre.

Arra a kérdésre, hogy mit tesz Bécs, miután Magyarország elzárkózik a menedékkérők visszafogádásától, az osztrák belügyminiszter hozzátette: “ebben az esetben Ausztriának pert kell indítania. A köztársaságnak biztosítania kell, hogy az Európai Unió betartja a törvényeket”.
Nemrégiben derült ki, hogy a tavalyi menekülthullám kezdete óta összesen 52 ezer menekültet akartak az uniós országokból visszatoloncolni Magyarországra, azonban mindössze négyet vettünk át – őket pont Ausztriától.

A magyar kormány már többször jelezte, hogy azért nem tesz eleget a visszaküldési kéréseknek, mert álláspontjuk szerint ezek a menekültek Görögországon keresztül érkeztek, és ha nem regisztráltak is ott, ez nem jelenti azt, hogy Magyarországra kellene küldeni őket. Mint a minisztérium a lappal közölte, Görögország nem tartotta be a játékszabályokat a regisztráció elmulasztásával, de ezért Magyarország nem büntethető.

Forrás: index.hu