James Comey, FBI igazgató szerint olyan mértékű és erejű iszlamista terror csap majd le Nyugat-európára, amit az országok vezetői eddig el sem tudnak képzelni. Amit a nyáron láttunk Franciaországban és Németországban az semmi ahhoz képest, ami az Európai népre vár.
Comey úgy véli, hogy amikor az Iszlám Állam összeomlik a Közel-Keleten nem csak a nyugatról odament dzsihadisták térnek majd haza, de a menekültek között szír és iraki radikálisok is megérkeznek Európába. Ezek az emberek ugyan látszatra beilleszkednek majd a nyugati társadalomba, azonban belül megmaradnak a radikális iszlamista nézetek mellett. Nem kell majd hozzá sok idő, hogy titkos szervezetekbe tömörüljenek és brutális terrorcselekményeket hajtsanak végre.

Akik eddig az európai támadásokat elkövették nem katonák voltak, csupán képzetlen szimpatizánsok. A baj akkor lesz ha majd az Iszlám Állam kiképzett katonái kezdik meg tevékenységüket Európa országaiban – tette hozzá.

James Comey úgy gondolja, hogy már jelenleg is rengeteg dzsihadista bujkál a Nyugat-Európa-i nagyvárosok gettóiban és No Go zónáiban, akik az ISIS Közel-Kelet-i összeomlása után fognak aktivizálódni mikor megérkeznek közéjük parancsnokaik.
Forrás: speisa.com