Hozzávalók / 8 adag

500 g felesborsó
250 g vöröslencse
85 g vöröshagyma (egy kisebb fej)
2300 g víz
150 g tejföl
15 g só
5 g bors
10 g fokhagymapor
10 g római kömény
25 g petrezselyem

Elkészítés

Tegyük fel a sárgaborsót főni az apróra vágott vagy reszelt hagymával és egy kis sóval a megadott vízmennyiség felében. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot, és főzzük a borsót puhára. Ha már opálos a leve, kevergessük gyakran, hajlamos letapadni.
Egy másik edényben a többi vízben, szintén egy kis sóval főzzük addig a vöröslencsét, míg szét nem esik, pépessé nem kezd válni. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tejföllel és a fűszerekkel együtt turmixoljuk le.
Ha puha a borsó, öntsük rá a lencsés krémet, és főzzük őket együtt még pár percig.
Tálalhatjuk ízlés szerint sült virslivel, buggyantott vagy tükörtojással, fasírttal, sült kolbásszal.