Hozzávalók / 2 adag

25 dkg kolbászhús (bekevert, fűszeres darálthús)
1 db újhagyma (zöldjével)
2 gerezd fokhagyma
1 szál petrezselyem
1 db tojás
só ízlés szerint
1 csipet fekete bors (őrölt)
1 kávéskanál csípős fűszerpaprika
1 teáskanál oregánó
8 nagy db csiperkegomba
2 db paradicsom
30 dkg újkrumpli (9 db)
3 szál petrezselyem
4 ek napraforgó olaj
3 dkg trappista sajt

Elkészítés

A krumplikat alaposan megmossuk, megkaparjuk, előfőzzük. A gombák törzsét kitörjük. Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítjuk. Betesszük egy keverőtálba. Hozzáadjuk a kolbászhúst, ráütjük a tojást, fűszerezzük. Alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőbe öntsünk olajat, rakjuk rá a gombákat, töltsük meg a masszával. Középre betesszük a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olajjal. Letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 30 percig sütjük hőlégkeverésen.
A krumplikat betesszük egy serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk. Locsolunk rá olajat, s mindkét oldalukon sütjük, amíg szép szint kapnak.
A sajtot lereszeljük, a petrezselymet durván aprítjuk.
A gombákról levesszük a fóliát, teszünk rájuk sajtot, s további 15 percig sütjük. Majd rászórjuk a maradék sajtot, s grill fokozaton - 200 C fok - még 10 percig sütjük.
A krumplikra rászórjuk a petrezselymet.
Tálalunk.