Hozzávalók / 4 adag

aranygaluska
50 dkg finomliszt
3 db tojássárgája (M-es meretű)
3 dkg friss élesztő
18 dkg vaj
4 csomag vaníliás cukor (2 a tetejét megszórni)
5 púpozott ek porcukor
2 dl tej
1 csipet só
0.5 citromból nyert citromlé
5 dkg sárgabarackmag
10 dkg dió

tejszínes vaníliapuding
10 dl habtejszín
2 tasak vaníliás pudingpor
3 púpozott ek cukor

Elkészítés

aranygaluska
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk egy tálba. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a hozzáadjuk a liszthez.
A 10 dkg puha vajat is a liszthez adjuk, mehet még hozzá a só, citromlé, 2 vaníliás cukor, porcukor és a felfuttatott élesztős tej. Ezt bedagasztjuk, és letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Majd vékonyan lisztezett sodródeszkára tesszük, és 2 cm vastagságúra kisodorjuk. 2 cm x 1 cm formájú csíkokat vágunk, és mindegyiket olvasztott vajban megmártjuk, majd kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
A diót és sárgabarackmagot ledaráljuk (pár szemet hagyhatunk díszítésre), és összekeverjük a 2 csomag vaníliás cukorral.
Rászórjuk az egészet a galuskák tetejére. 190 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, 35-40 perc (sütőtől függ).

tejszínes vaníliapuding
2 dl tejszínnel elkeverjük a cukrot és a vaníliapudingokat. 8 dl tejszínt majdnem forrásig melegítünk. Majd beleöntjük a pudingot, és sűrűre főzzük. Majd egy másik tálba átöntjük a kész pudingot.
Langyosan tálalva fogyaszthatjuk, de hidegen még finomabb. Barackmaggal díszítjük. Jó étvágyat.