Hozzávalók / 4 adag

Tészta:
300 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál fahéj
0.5 teáskanál szerecsendió
110 g vaj
100 g barna cukor
1 db tojás
240 ml méz
240 ml író

Máz:
2 db levendula (1 teáskanál szárított levendula virág)
80 ml tej
100 g porcukor
2 csepp lila ételfesték

Elkészítés

Tészta:
Első lépésben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet. Jól összekeverjük, majd a lisztes keverékhez öntjük. Adagonként hozzákeverjük az írót is. Addig keverjük, amíg szép sima tésztát nem kapunk.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Máz:
A levendulát összeforraljuk a tejjel. Amikor felforrt, lekapcsoljuk a gázt, és 10 percig hagyjuk állni. Ezt követően a porcukrot adagonként beleszitáljuk, majd szép simára kikeverjük. Hozzákeverjük az ételfestéket is, jól összedolgozzuk.
Végezetül a kihűlt cupcake-ek tetejére kanalazzuk. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.