Hozzávalók / 2 adag

5 dkg füstölt szalonna
25 dkg újkrumpli (nagyobb)
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 db paprika (lecsópaprika)
3 db hegyes erős paprika
2 db chili
6 db paradicsom
1 kis db cukkini
só ízlés szerint
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 kávéskanál fekete bors (őrölt)
1 ek sertészsír
20 dkg debreceni kolbász (2 szál)

Elkészítés

A szalonnát kis csíkokra vágjuk.
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk.
A hagymát durván aprítjuk. A paprikákat (a hegyes paprikából egy kis darabot félreteszünk), s cukkinit karikára vágjuk. A paradicsomot nyolcadoljuk.
Egy nagy serpenyőben zsíron megsütjük a szalonnát, majd megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikákat, a paradicsomot és a cukkinit. Fűszerezzük. Beletesszük a krumplit is.
Felkarikázzuk a kolbászt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, beletesszük a kolbászt.
Tálaláskor szedünk a tányérra a lecsóból, s vágunk rá a hegyes paprikából, s megszórjuk pirospaprikával.